i

Haaruitval

Wat nu?

Mijn haar valt uit!

Maakt u zich zorgen over veel of extreem haarverlies? Wij staan voor u klaar met een geschikt haarwerk, passend bij uw haarproblemen. Haaruitval is een veelvoorkomend probleem onder zowel mannen als vrouwen. Dit kan voorkomen als een lichte vorm, maar ook als extreme vormen van haarverlies. Er zijn verschillende problemen die te maken hebben met haaruitval en ze kennen verschillende oorzaken. Voor al deze oorzaken proberen wij een passende oplossing voor u te vinden!
Zij
oorzaak • oplossing

Dames

Haaruitval bij vrouwen is een hoofdzaak. Letterlijk, omdat het uw hoofd betreft. Figuurlijk voor veel vrouwen die te kampen hebben met dunner haar of haarverlies. De identiteit van een vrouw is vaak afhankelijk van haar kapsel. Als uw haar maar goed zit, dan voelt u zich meer geaccepteerd door uzelf en uw omgeving. U voelt zich zekerder, heeft meer zelfvertrouwen, meer kracht en meer energie. In het geval van haaruitval bij mannen speelt erfelijkheid vaak een rol, bij een vrouw spelen vaak andere redenen een rol. Hormoonhuishouding, gevoelige haarzakjes, maar ook een haarziekte of externe factoren kunnen een grote rol spelen.

Haarziektes kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals auto-immuun ziekte, infecties, ontstekingen, operaties, bijwerkingen van medicatie en bestraling zijn enkele externe factoren die van invloed kunnen zijn op het hoofdhaar en haaruitval bij vrouwen. Diezelfde oorzaken kunnen ook haaruitval bij mannen veroorzaken.

Hij
oorzaak • oplossing

Heren

Bij mannen kunnen er verschillende redenen zijn voor haarverlies. Erfelijkheid, een haarziekte of een externe factor kan een reden zijn. De bekende mannelijke kaalheid is vaak erfelijk bepaald. Onder invloed van mannelijke hormonen begint direct na de pubertijd de haarzakjes minder actief te worden. Het haar wordt bovenop het hoofd iets dunner. Dit proces gaat bij de ene man langzamer of juist sneller dan bij de andere man. Bij sommige mannen gaat dit proces door totdat hij helemaal kaal is bovenop zijn hoofd. Bij de andere man stopt dit proces en is deze man alleen dun bovenop zijn hoofd. Haaruitval bij mannen is echter lang niet altijd erfelijk.

Haarziekte (alopecia) komt voor bij zowel mannen en vrouwen. Alopecia komt voor in alle soorten en maten. Maar er zijn ook andere factoren die voor haaruitval kunnen zorgen. Niet alleen mannen kunnen hier last van hebben. Haaruitval bij vrouwen komt ook regelmatig voor. Deze factoren kunnen wegkomen uit een operatie, verbranding of bestraling. Gelukkig zijn er ook voor mannen met haaruitval voldoende hulpmiddelen beschikbaar.